Geniet van de Hagelandse bloesems en de nieuwe digitale fietsroutes

31
maart
2021
Bloesemkunstwerk2

Jaarlijks ontdekken fietsers en wandelaars onze fruitstreek, en dat is deze lente niet anders! Van maandag 5 t/m zondag 25 april ‘21 organiseert Toerisme Vlaams-Brabant samen met 12 bloesemgemeenten (waaronder Tienen) de ‘B(l)oeiend Hageland’-campagne. De dienst toerisme en evenementen van de stad Tienen neemt de gelegenheid te baat om drie nieuwe digitale fietsroutes voor te stellen.

Door de coronamaatregelen is de organisatie van een ‘Bloesemlounge’ midden in het Tiense groen ook dit jaar nog niet mogelijk. Uiteraard kan je wel met je eigen gezinsbubbel al het moois in onze streek ontdekken.

Haal of download gratis de fietskaart ‘Fruitbeeldig fietsen’ en hou zeker even halt aan een bloesemkunstwerk. Kies je voor de ‘Bier- en Bietenroute’, dan fiets je van het bierdorp Hoegaarden naar de suikerstad Tienen en terug. Onderweg doorkruis je natuurgebied Rosdel en kom je langs Hakendover en Wange. Of start aan het Vianderdomein voor ‘De Grote Geteroute’. Deze fietstocht laat je alle gezichten van de streek zien: van stadskern tot uitgestrekt platteland, van historische gebouwen tot uitgestrekte industriële complexen, van drukte tot zalige rust …

De dienst toerisme en evenementen van de stad Tienen bundelde bovendien drie digitale fietsroutes. “Naast onze 17 digitale wandelingen, hebben we nu ook 3 fietsroutes in een digitaal jasje gestoken”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “De vernieuwde Suikerroute is er eentje van. Je kan de route in drie lussen fietsen of kiezen voor één grote lus rond Tienen. Onderweg kom je heel wat bezienswaardigheden tegen. Daarnaast is er ook de ‘Bloesemroute’ en de route ‘Fietsen met de Gallo-Romeinen.”

“Het grote voordeel van de digitale routes, is dat je via de gps op je smartphone de route volgt”, legt de schepen uit. “Op locaties met toeristische bezienswaardigheden begint de audio automatisch te spelen, maar je kan de tekst ook integraal nalezen in de app. Voor de wandelaars lanceerden we zo eerder al digitale wandelingen, waaronder de Tiense bloesemwandeling met vertrek aan het Vianderdomein. Natuurlijk kan je ook met een traditionele wandel- of fietskaart op pad. Deze brochures zijn verkrijgbaar in de Streekshop.”

Praktische info

Contact