Toch een vleugje wintermagie tijdens de eindejaarsperiode

29
oktober
2020
17_wintermagie_fbadv.png

Corona zorgt ervoor dat de eindejaarsperiode anders dan normaal zal verlopen. In deze donkere en moeilijke dagen zorgt stad Tienen toch voor een vleugje wintermagie.

Vanaf zaterdag 12 december ’20 zal het stadscentrum van Tienen er feeëriek bijliggen met sfeervolle verlichting, mooi aangeklede kersteilandjes en winterse raamtekeningen in de winkeletalages. De stadsbeiaardier laat zijn sfeervolle klanken over de stad neerdalen. Een schaatspiste zal er dit jaar niet zijn, maar voor de kinderen wordt er wel een leuk parcours met luisterverhalen uitgestippeld.

Samen met de handelaars worden momenteel nog een aantal voorstellen uitgewerkt. Tijdens de koopweekends zal er bv. (coronaveilige) animatie voorzien worden in de winkelstraten . De stad bekijkt ook of het mogelijk is om van vrijdagavond tot zondag twee uur gratis parkeren aan te bieden. Vanaf dinsdag 1 december ’20 wordt de T-bon 2.0 gelanceerd, een geschenkbon van 10, 20 of 50 euro die bij de deelnemende handelaars opgenomen kan worden. Bijkomend zal er ook een eindejaarsactie opgezet worden waarbij T-bons gewonnen kunnen worden. 

Dit jaar krijgt niet alleen het stadscentrum een grote kerstboom, elke deelgemeente kan een indrukwekkend exemplaar aanvragen voor het dorpsplein. Benieuwd wie de prijs voor mooiste kerstboom wint … Aan de buurtcomités wordt bovendien een wensenpakket ter beschikking gesteld. Binnenkort meer hierover. De dienst toerisme voorziet een aantal digitale gezinswandelingen van een kerstjasje.

Klinken op het nieuwe jaar, dat doen we nog altijd samen, zij het iedereen vanop zijn eigen stoep met de kerkklokken op de achtergrond om het nieuwe jaar symbolisch in te luiden. Noteer alvast zondag 3 januari ’21 om 12.00 uur in de agenda!

Meer informatie volgt snel …

Contact