Boek 'Als de klaprozen ...' te koop in de Streekshop

25
september
2018

In het kader van de Herdenkingsfeesten heeft de dienst toerisme het boek 'Als de klaprozen ...' uitgegeven, met gedichten van Gui Nijs en foto's van Eddy Verloes.

Honderd jaar na datum herdenkt Tienen het einde van ‘De Groote Oorlog’. De stad besteedde de voorbije vier jaar al flink wat aandacht aan WO I met een theaterwandeling en tentoonstellingen in het Toreke. Van woensdag 12 t/m zondag 16 september ’18 wordt er een mooi sluitstuk aan gebreid met de ‘Herdenkingsfeesten WO I’.

Zo is er op woensdag 12 september een bloemenhulde. Van vrijdag 14 t/m zondag 165 september kan men de tentoonstelling 'Victorie' bezichtigen in het Vrijetijdscentrum. Op zaterdag 15 september is er een Huldeconcert, waarbij o.a. een vredesboom geplant zal worden. Alle activiteiten verlopen in samenwerking met een heleboel Tiense verenigingen. 

Om een tastbaar aandenken aan de Herdenkingsfeesten te hebben, werd een 'Vredesroute' uitgetekend langs de twaalf herdenkingsplaatsen- en monumenten in Tienen. Met 'Als de klaprozen ...' werd het aandenken in woord en beeld gegoten.

Gui Nijs, ere-stadsdichter, schreef voor het boek bij elk van de monumenten een passend gedicht. Fotograaf Eddy Verloes zorgde voor foto's bij elk van de gedichten. Zowel in de gedichten als de foto's wordt de sfeer gevat van het herdenken van de wreedheid van de oorloig maar ook het streven van alle betrokkenen naar een langdurige vrede. 

De 'Vredesroute' is een fietsroute van zowat 37 kilometer langs rustige wegen.  In het boek zit een gedetailleerde kaart met de juiste bewegwijzering.

‘Als de klaprozen…’ wordt voorgesteld bij de opening van de tentoonstelling 'Victorie' op vrijdag 14 september om 19.30 uur in de polyvalente zaal van het Vrijetijdscentrum en zal er ook te koop worden aangeboden. Nadien is deze ook verkrijgbaar in de Streekshop, voor de kleine som van 2 euro. 

Je vindt alle info over de Herdenkingsfeesten op www.tienen.be/herdenkingsfeesten

Contact