Bloesemkunst in het Hageland

1
augustus
2017

Elk jaar kleuren bloesems het Hageland. In Tienen is het een niet te missen schouwspel dat heel wat bezoekers trekt. Toerisme Vlaams-Brabant wil met 'Bloesemkunst in het Hageland' in 2018 een artistieke belevingslaag toevoegen aan het bestaande aanbod fiets- en wandelroutes in Tienen en de 10 andere bloesemgemeenten.

Sinds 2015 promoot Toerisme Vlaams-Brabant het tijdelijke fenomeen van de bloesems met talrijke activiteiten tijdens 'B(l)oeiend Hageland' i.s.m. de lokale gemeentebesturen, fruittelers en diverse partners. Ook in Tienen kleuren de bloesems de glooiende heuvels jaarlijks tot een wit-roze spektakel. Dit jaar konden de bezoekers terecht op een romantisch en sprookjesachtig bloesemterras bij Reynaerts Fruit in Tienen.

In het voorjaar van 2018 stoot je tijdens je ontdekkingstocht in de 11 bloesemgemeenten waaronder Tienen op 11 unieke bloesemkunstwerken. Deze kunstwerken, gecreëerd door lokale of internationale kunstenaars, zullen geplaatst worden op locaties te midden de fruitboomgaarden, waar de bezoeker even kan stilstaan bij het specifieke landschap van het Hageland.

Toerisme Vlaams-Brabant werkt voor dit project samen met het studiebureau Close to Bone bvba uit Langdorp, dat optreedt als curator. Het ontwerpen van kunstwerken is het bureau niet vreemd want de 'zwevende trap' die boven de heuvels van Tielt-Winge prijkt, de welbekende 'Vlooybergtoren', is van hun hand.

De kunstwerken worden geplaatst op de vaste bloesemfietsroutes, ideale stopplaatsen dus om te genieten van de mooie bloesemomgeving in het Hageland en dus ook in Tienen.

Dit project is mogelijk door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

Contact