Bloesemwandeling en -terras in Vissenaken

23
maart
2022
22_03 Bloesemwandeling - Facebookeventbanner

In het voorjaar is het Hageland op zijn mooist. Kom het zelf ontdekken tijdens ‘B(l)oeiend Hageland’, een organisatie van Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. de Hagelandse gemeenten en steden. In Tienen is iedereen welkom op zondag 3 april ’22 op het bloesemterras en kan je van april tot eind mei genieten van de bewegwijzerde bloesemwandeling en video-installatie.

 

BLOESEMTERRAS

Aan OC De Kronkel in Vissenaken ligt het bloesemterras. Wandelaars kunnen er op 3 april ’22 van 13.00 tot 18.00 uur genieten van een verfrissend drankje en een hapje. Terwijl kinderen zich uitleven in de speeltuin, kunnen anderen genieten van een streepje livemuziek.

 

Bloesemwandeling

Van april tot eind mei leidt de bewegwijzerde bloesemwandeling wandelaars langs de bloeiende boomgaarden van Vissenaken. Er zijn drie verschillende routes: een lange (7,4 km), een korte (3,3 km) en een rolstoeltoegankelijke route (2,9 km). De wandelroutes zijn ook digitaal beschikbaar. Via de smartphone wordt er op verschillende locaties tekst en uitleg gegeven.

 

Scan en win

Ga in april of mei op pad met de ‘Bloeiend Hageland Fietskaart’ die je gratis kan afhalen in de Streekshop of digitaal kan downloaden via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties/bloeiend-hageland-fietsen. Scan de QR-code bij de ondernemers die worden vermeld op de kaart, beantwoord de vragen en maak kans op een arrangement om het Hageland nog beter te leren kennen of win één van de andere 20 leuke prijzen.

 

Video-installatie

Kunstenaar Roger Leclercq toont herkenbare beelden van een typisch Vlaams dorp in een oude zeecontainer. De beelden worden aangevuld met fragmenten van Vissenaken die aangeleverd werden door Tienenaars. ‘Container Blues’ is een video-installatie waar een beeldenstorm van 18 fragmenten getoond wordt, over 36 schermen te bekijken door 12 kokers. De kunstinstallatie is te bezichtigen van zondag 3 april t/m zondag 29 mei ’22 van 09.00 tot 19.00 uur op de Kronkelweide, Kronkelweg 11 in Vissenaken.