Carnavalkermis in Tienen

4
februari
2020

Tijdens de krokusvakantie strijkt traditiegetrouw de carnavalkermis neer in Tienen. Het programma biedt voor elk wat wils met een carnavalstoet, carnavalsmarkt, kinderanimatie, een optreden van Yves Segers en een wielerwedstrijd voor dames.

Kermis in Tienen, dat staat voor plezier en vertier en een mooi programma van activiteiten. Op zaterdag 22 februari ‘20 wordt de aftrap gegeven met de jaarlijkse carnavalsstoet vanaf 14.11 uur.

Parcours carnavalstoet

Parcours: Vierde Lansierslaan - Leuvenselaan - Leuvensestraat - Grote Markt - Kalkmarkt - Nieuwstraat - Hennemarkt - Beauduinstraat (tussen Veemarkt en Reizigersstraat) - Reizigersstraat - Bostsestraat (tussen Reizigersstraat en Torsinplein) - Torsinplein - Minderbroedersstraat - Peperstraat - Grote Markt.

Bovenstaande straten worden van 11.00 tot 19.00 uur parkeer- en verkeersvrij gemaakt.

Meteen na de stoet volgt de Kweikersworp ter hoogte van circusschool Salto. Enkele nieuwe attracties zullen Tienen dit jaar aandoen, waaronder de kinderrollercoaster ‘Dragon’.

Sprookjesprinsessen en superhelden brengen op zondag 23 februari ’20 en zondag 1 maart ’20 van 15.00 tot 17.00 uur een bezoekje aan de kermis. Op maandag 24 februari ’20 is er een prikkelarm moment van 16.00 tot 18.00 uur. Het geluid van de attracties wordt begrensd en de flikkerende lichten gaan uit. Op die manier kunnen personen die moeite hebben om prikkels te filteren, ook genieten van een leuke kermisavond. De jaarmarkt op dinsdag 25 februari ‘20 wordt omgedoopt tot een carnavalsmarkt met muzikale animatie. Woensdag 26 februari ’20 is het familiedag met kortingen op de attracties.

We mogen het van de daken schreeuwen: absolute publiekstrekker wordt het gratis optreden van Yves Segers op zaterdag 29 februari ‘20 om 16.00 uur op de Grote Markt. Echte fans kunnen persoonlijk met hem kennismaken tijdens een ‘meet and greet’.

Aansluitend op dit programma organiseert het wielercomité van de sportraad en de sportdienst Tienen de ‘Spar - Omloop van het Hageland’ op zondag 1 maart ’20. Dit is een wielerwedstrijd voor internationale dames UCI 1.1. Het vertrek wordt om 13.15 uur voorzien aan Residentie Menegaard.

Omwille van de kermis zal de vrijdagmarkt op 21 en 28 februari ‘20 plaatsvinden in de Nieuwstraat. Tijdens de carnavalsmarkt op dinsdag 25 februari ’20 worden de marktkramers met een standplaats op de Grote Markt rondom de Grote Markt en Kalkmarkt geplaatst. Ook de Minderbroedersstraat en het betalend gedeelte van de parking Kazerne + worden volledig ingenomen door marktkramen.

Contact