Carnavalkermis in Tienen

5
februari
2019

Van zaterdag 2 t/m zondag 10 maart '19 strijkt de carnavalkermis neer in Tienen. De stad Tienen wil de kermis naar een hoger niveau tillen en voorziet een gevarieerd programma voor alle leeftijden met nieuwigheden én publiekstrekkers.

Kermis in Tienen, dat staat voor plezier en vertier en een mooi programma van activiteiten. “In augustus 2018 ging de nieuwe plaatsmeester Bart Persoons bij de stad aan de slag” zegt kersvers schepen van kermissen Eddy Poffé. “Het is onze ambitie om de kermissen in Tienen naar een hoger niveau tillen en nieuwe impulsen geven. Het programma voor de carnavalkermis biedt alvast voor elk wat wils. We voorzien een aantal nieuwigheden om mensen uit Tienen en de omliggende gemeenten aan te trekken.”

Op zaterdag 2 maart ’19 wordt de aftrap gegeven met de jaarlijkse carnavalstoet vanaf 14.11 uur. Het parcours van de stoet werd gewijzigd en loopt via de Raeymaeckersvest, Oude Leuvensestraat, Ketelmakersstraat, Delportestraat, Dr. J. Geensstraat, Grote Markt (kant Toreke), Academiestraat, Alexianenweg, Veldbornstraat, Kapelstraat, Lombardstraat, Torsinplein, Minderbroedersstraat en Peperstraat met de apotheose op de Grote Markt (voor de circusschool).

Al deze straten worden vanaf 13.00 uur verkeersvrij gemaakt. Meteen na de stoet volgt de Kweikersworp ter hoogte van circusschool Salto.

Nieuw zijn de bezoekjes van sprookjesprinsessen en Star Warsfiguren voor de kinderen op zondag 3 en 10 maart ‘19. Op maandag 4 maart ’19 is er een prikkelarm moment van 17.00 tot 18.00 uur. Het geluid van de attracties wordt begrensd en de flikkerende lichten gaan uit. Op die manier kunnen personen die moeite hebben om prikkels te filteren, ook genieten van een leuke kermisavond. De jaarmarkt op dinsdag 5 maart ’19 wordt voor het eerst opgeluisterd met muzikale animatie. Woensdag 6 maart ’19 wordt familiedag met kortingen op de attracties.

Absolute publiekstrekker wordt het gratis optreden van Danny Fabry op zaterdag 9 maart ’19 om 16.00 uur op de Grote Markt. Echte fans kunnen persoonlijk met hem kennismaken tijdens een ‘meet and greet’. De kermis wordt afgesloten op zondag 10 maart ’19 op de tonen van klassieke muziek. Een uniek initiatief, dat bij positieve reacties zeker navolging krijgt.

“Aansluitend op dit programma organiseren de wielercomité van het sportraad en de sportdienst Tienen de ‘Spar - Omloop van het Hageland’ op zondag 3 maart ’19”, vertelt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “Dit is een wielerwedstrijd voor internationale dames Elite UCI 1.1. Het vertrek wordt om 13.15 uur voorzien aan Residentie Menegaard.” Voor de omloop worden de Minderbroedersstraat en Alexianenweg verkeersvrij gehouden van 06.00 tot 14.00 uur. 

Omwille van de kermis zal de vrijdagmarkt op 1 en 8 maart ’19 plaatsvinden in de Nieuwstraat. Tijdens de jaarmarkt op dinsdag 5 maart ’19 worden de marktkramers met een standplaats op de Grote Markt rondom de Grote Markt en Kalkmarkt geplaatst. Ook de Minderbroedersstraat en het betalend gedeelte van de parking Kazerne + worden volledig ingenomen door marktkramen.

Carnavalkermis

 

Contact