En de zon fietst door de hemel

d8521735-d2a0-4576-adbb-77e66fa73cf1.jpeg Slideshow met foto’s, muziek en declamatie uit het gelijknamige boek van Karel Sergen en Frank Deboosere.

Dichter Karel Sergen maakte 52 gedichten op basis van 2000 weerberichten van Frank Deboosere. De weerman was hiermee zo opgezet dat hij voor elk gedicht een zelfgemaakte foto heeft gekozen. Het boek 'En de zon fietst door de hemel' loopt van januari tot december, voor elke week één gedicht.

Van Dale-hoofdredacteur Ruud Hendrickx, de man die Debooseres woorden ‘ochtendgrijs’ en ‘winterprik’ in de Van Dale heeft opgenomen, formuleert het zo: “Je hoort Frank Deboosere in je hoofd praten, maar ontdekt naast zijn kwinkslagen ook de diepere lagen van zijn weerverhaal”.

Karel Sergen, uit Geldenaken en in Hoegaarden en Tienen niet onbekend, heeft rond het boek een voorstelling gemaakt die je in de bib van Tienen kan bijwonen.

Eerst volgt een slideshow met foto’s onder muzikale begeleiding van een gitarist. We glijden van lente/zomer naar herfst/winter. Frank Deboosere legt via een videoboodschap uit hoe, waarom en wat hij fotografeert.

Verder brengen Mieke Ransschaert en Karel zelf een performance (voordracht) van typische gedichten voor elke maand, altijd in de taal van Deboosere zelf. Want Sergen heeft alleen de interessantste beelden en humoristische passages uit de gedichten geknipt en geplakt, zonder er iets aan te voegen. Tenslotte krijgt u een hap uit een interview dat journalist Ivan De Vadder met beide heren heeft gemaakt.

Uitvoerders: Karel Sergen, Mieke Ransschaert en gitarist.
Gratis maar op voorhand inschrijven in de bib.

Deze voorstelling wordt georganiseerd in het kader van Wereldboekendag 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

vr 26 april 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie en contact

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen