G-day: Glints en Gustaph @ Suikerrock!

25
mei
2023
suikerrock2023

Suikerrock blijft de affiche verder aanvullen. Vandaag is het G-day met de aankondiging van Belgische toprapper met Britse tongval Glints, en de inmiddels meest bekende hoed van België, Gustaph.

Glints

Glints is niet je gangbare ‘bad boy’ rapper. Hij is een gewezen koorknaap uit de opera, waardoor hij een unieke mix weet te brengen van beats en snedige raps, doorspekt met koorgezang en andere bombastische elementen. Luister maar eens naar de hit 'Roma'.

Glints

Debuutplaat 'Choirboy' verscheen in coronajaar 2020, en was meteen een schot in de roos met hitsingles ‘Bugatti’, ‘Gold Veins’ en ‘Lemonade Money’. Het bracht hem naar grote podia zoals die van Rock Werchter en Pukkelpop, en eind vorig jaar naar het Sportpaleis als opener voor jeugdidool 50 Cent!

Het epische ‘Roma’ en ‘All in’ waren de single voorlopers van het nieuwe album 'THE DARK!' dat eind april verscheen, met loftrompetten werd onthaald en met een stomende AB show werd voorgesteld.

Glints zal Suikerrock openen op vrijdag 4 augustus '23, met zijn vlijmscherpe raps. Wij zijn niet verantwoordelijk voor snijwonden…

GustaphGustaph

Hoe een Eurosong deelname, een hoed en tonnen positivisme een artiest naar het sterrendom kunnen schieten: Gustaph (of gewoon Stef Caers voor de vrienden) is al 20 jaar actief in de muziekbusiness. In een ver verleden nog als Steffen, goed voor het debuut van het jaar 2000 tijdens Radio 2’s Zomerhit. Nadien bleef hij meer op de achtergrond als backing vocal bij o.a. Natalia, Zap Mama en Lady Linn. Vanaf 2008 gaat hij door het leven onder het pseudoniem Gustaph, en werd hij één van de stemmen van Hercules and Love Affair, het succesvolle Amerikaanse collectief dat rijkelijk grossiert in house, disco, techno en nu-disco. 

In 2018 en 2021 stond Gustaph reeds op het Eurovisiesongfestival als backingvocal bij Sennek en Hooverphonic. Dit jaar was het eindelijk zijn beurt om zelf in de schijnwerpers te staan. Met ‘Because of you’ haalde hij de nominatie en een verdiende 7de plaats binnen.

Op zondag 6 augustus '23 krijgt hij van ons alvast ‘douze points’ op het ‘The Cube’ podium.


Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen. Alle info op www.suikerrock.be