Gebruik Blue-bikes in de lift

14
maart
2023
Blue-Bike-3

Jaar na jaar wordt er steeds meer gebruikgemaakt van de Blue-bikes in Tienen. In onze stad zijn er ondertussen 24 deelfietsen ter beschikking aan het station en het sportcentrum Houtemveld. Ze kunnen voor korte of langere periode ontleend worden aan een voordelig tarief.

In mei 2017 ging de stad Tienen een samenwerking aan met Blue-bike voor het ter beschikking stellen van deelfietsen aan het station. In november 2021 kwam er een tweede ontleenpunt bij aan het sportcentrum Houtemveld. Ondertussen kunnen er in Tienen 24 deelfietsen ontleend worden, en blijven de gebruikscijfers jaar na jaar in stijgende lijn gaan.

In 2022 maakten 291 personen in Tienen gebruik van een Blue-bike, goed voor 1.932 ritten en een stijging met bijna 31 %. Het jaar voordien waren dat nog 1.477 ritten. Meestal wordt een Blue-bike voor een periode van 5 tot 8 of 9 tot 12 uren ontleend. Inwoners uit Tienen gebruiken met hun Blue-Bikabonnement ook regelmatig fietsen op andere locaties, met het station van Leuven als koploper.

“De Blue-bikes zijn voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje”, licht schepen van mobiliteit Liesbeth Vanderloock toe. “De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7, en worden regelmatig nagekeken en onderhouden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan je tot twee fietsen tegelijk ontlenen. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie.”

Een jaarabonnement kost 12 euro. Per dag betaal je 1,5 euro (nadien per factuur aangerekend), een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen en de Vlaamse overheid die elk 1 euro bijpassen.