Halfuur gratis parkeren in Tienen vanaf 01/07

24
juni
2022
202111_Tienen_GroteMarkt_042

De stad Tienen besteedt de concessie voor het betalend parkeren opnieuw uit aan APCOA. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 juli ‘22 voor een periode van 10 jaar. Nieuwigheid hierbij is alvast dat je vanaf de zomervakantie een halfuur gratis mag parkeren in de betaalzones.

Vanaf 1 juli ’22 wordt de concessie-overeenkomst met APCOA vernieuwd voor een periode van 10 jaar. APCOA werd weerhouden na een procedure waarbij vier kandidaten een dossier indienden.

“Nieuw is dat je vanaf 1 juli ’22 in de betaalzones een halfuur i.p.v. een kwartier gratis kan parkeren”, licht schepen van financiën Bram Delvaux toe. “De stad wil hiermee de lokale handel een duwtje in de rug geven.”

“Ook tijdens de laatste drie vrijdagen en zaterdagen van december blijft het gratis parkeren gedurende twee uren behouden voor het eindejaarsshoppen”, voegt schepen van mobiliteit Liesbeth Vanderloock toe. “Het halvedagtarief, dat een tijdje geleden verlaagd werd van 30 naar 25 euro, en de overige parkeertarieven blijven behouden.”

Medische zorgverleners kunnen nog steeds een jaarabonnement aan een voordelig tarief nemen en ook de bewonersparkeerkaart blijft bestaan. Voor deelvoertuigen van Cambio wordt een vrijstelling van retributie voorzien.

In de loop van de maand september wordt de nieuwe Centrumparking langs de Alexianenweg in gebruik genomen en zal de Parkeershop, nu gevestigd op de Grote Markt, naar deze locatie verhuizen. Hierover wordt nog op het juiste moment gecommuniceerd.