Happy Hageland: het Hageland ontdekken met een app!

10
november
2017
17_happy-hageland_vrouwenhand_witteiphone_splashscreen2.jpg

20 Hagelandse gemeenten, waaronder ook Tienen, bouwden mee aan een app voor het Hageland. Dit innoverende plattelandsproject, dat cofinanciering krijgt van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant, wil hiermee de Hagelandse gemeenten digitaal samenbrengen in één handige app: ‘Happy Hageland’.

‘Happy Hageland’ is een digitale toegangsweg tot de streek, de landelijke dorpen en mooie steden, haar lokale besturen en handelaars én natuurlijk haar toeristische en culturele activiteiten. Hiermee biedt Happy Hageland zowel informatie aan voor inwoners, als voor toeristen.

De app werkt via geolocatie. Zo kan je lokale info terugvinden van je Hagelandse thuisgemeente óf de Hagelandse gemeente waar je je op dat moment bevindt. Inwoners kunnen het plaatselijke nieuws lezen, de gegevens van gemeentediensten opzoeken, hun favoriete lokale handelaars en verenigingen volgen ...

Ook toeristen hebben met deze app het hele Hageland in hun broekzak: er zijn wandel- en fietsroutes in te vinden, er kan een b&b of gezellig restaurant gezocht worden en de QR-codelezer kan bezoekers meer uitleg bieden over toeristische trekpleisters of leuke evenementen.

De gebruikers van de app kunnen verenigingen, ondernemers en andere organisaties ‘volgen’. Hierdoor kunnen ze makkelijk en snel op de hoogte blijven van wat hun lokale favoriet te bieden heeft. Zit je in een vereniging? Dan kan je deze registreren via www.hagelandonline.be/starten. Ook ondernemers zijn welkom op dezelfde link om zich te registreren.

De app werd officieel gelanceerd op 10 november ’17. Hier en daar wordt bepaalde informatie zoetjesaan verder aangevuld. Je kan de app downloaden via de App Store, Google Play en binnenkort ook de Windows Store.

 

Contact