Reserveer museum het Toreke een uur lang voor jou alleen!

2
februari
2021
Toreke

Wie een leuke, leerrijke uitstap wil maken, kan vanaf dinsdag 9 februari ’21 opnieuw terecht in museum het Toreke in Tienen. Na de verplichte coronasluiting en een aantal herstellings- en opfrissingswerken, nodigt het museum je uit om je te laten onderdompelen in het Tiense verleden, helemaal coronaproof in de eigen gezinsbubbel.

Op dinsdag 9 februari ‘21 opent het Tiense stadsmuseum het Toreke opnieuw de deuren. In maart ’20 moest het museum noodgedwongen de deuren sluiten omwille van de coronacrisis. Maar van de nood werd een deugd gemaakt. Een aantal broodnodige werken werden uitgevoerd en de presentaties in het museum kregen een grondige poets- en opfrissingsbeurt.

Laat je opnieuw verrassen door het Gallo-Romeins verleden van de stad of herontdek er enkele scénes uit het alledaagse leven uit het begin van de 20ste eeuw. Wil je meer te weten komen over de meest recente archeologische opgravingen? Of heb je je altijd al afgevraagd waarom het stadsmuseum eigenlijk ‘het Toreke’ heet? Kom dan zeker langs en laat je onderdompelen in het Tiense verleden.

Alles werd grondig voorbereid om bezoekers coronaproof te ontvangen. Meer nog, je krijgt de kans om het museum samen met je bubbel in alle rust te bezoeken. Het Toreke een heel uur voor jou alleen dus. Ook dat is van de nood een deugd maken.

Wie graag een bezoek wil reserveren, vindt hier alle nodige informatie. Het museum is alle dagen open, behalve op maandag.

Museum het Toreke
Grote Markt 6 in Tienen
Open: van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (laatste bezoek om 16.00 uur)
Toegang: € 4 / € 2 voor jongeren tot 26 jaar en voor +55-jarigen / gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar
Bewoners van Tienen kunnen het museum op zaterdag, zon- en feestdagen gratis bezoeken

Contact