Nieuwe digitale wandelingen in Grimde en Goetsenhoven

20
mei
2020
station-grimde-1.jpg

De dienst toerisme en evenementen maakte eerder al werk van 15 digitale wandelingen. Het aanbod werd verder uitgebreid en telt nu 17 stuks, met nieuwe wandelingen in Grimde en Goetsenhoven.

De Stiltewandeling in Grimde is 4,4 km lang en vertrekt aan de Sint-Petrus-en-Paulskerk. De route brengt je o.a. naar de drie tumuli, de Necropolis en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Steen. De 'Merodewandeling' in Goetsenhoven telt 7 km en voert je langs kasseiwegen naar het kasteel van Ast en 't Paenhuys. 

Alle digitale wandelingen zijn gratis beschikbaar via de Happy Hageland app of de app izi.travel. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de App Store en Google Play.

Het grote voordeel is dat de app de gebruiker via de gps van zijn smartphone automatisch doorheen de wandeling gidst. Op locaties met toeristische bezienswaardigheden begint de audio automatisch te spelen. Dankzij de audiogids kunnen ook slechtzienden onder begeleiding de wandeling ontdekken. De tekst kan integraal nagelezen worden in de app. De wandeling kan ook op voorhand gedownload worden op de smartphone om minder mobiele data te verbruiken.

Raadpleeg het overzicht op www.toerisme.tienen.be/digitale-wandelingen.

Respecteer steeds de coronamaatregelen tijdens je wandelingen.

Contact