Nieuwe digitale wandelingen in Overlaar, Oorbeek en Bost

11
mei
2020
Sint-Lambertuskerk.jpg

De dienst toerisme en evenementen maakte eerder al werk van 11 digitale wandelingen. Het aanbod werd uitgebreid en telt nu maar liefst 15 stuks, met nieuwe wandelingen in Overlaar, Oorbeek en Bost.

De wandeling in Overlaar start aan de Sint-Lambertuskerk en voert je langs de Grote Gete naar de Paterskerk en het verhaal van de kuise Katharina. De Orbeccawandeling in Oorbeek kan je volgen in een korte of lange versie. De 'Ast tot Bostwandeling' brengt je van Bost naar Goetsenhoven en weer naar Gromde.

Alle digitale wandelingen zijn gratis beschikbaar via de Happy Hageland app of de app izi.travel. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de App Store en Google Play.

Het grote voordeel is dat de app de gebruiker via de gps van zijn smartphone automatisch doorheen de wandeling gidst. Op locaties met toeristische bezienswaardigheden begint de audio automatisch te spelen. Dankzij de audiogids kunnen ook slechtzienden onder begeleiding de wandeling ontdekken. De tekst kan integraal nagelezen worden in de app. De wandeling kan ook op voorhand gedownload worden op de smartphone om minder mobiele data te verbruiken.

Raadpleeg het overzicht op www.toerisme.tienen.be/digitale-wandelingen.

Respecteer steeds de coronamaatregelen tijdens je wandelingen.

Contact