Eerste namen openingsdag Factory of Sweetness

18
juni
2021
202286917_5158573357491855_2507138623544882570_n

De openingsdag van Factory of Sweetness (de kleinere broer van Suikerrock, van 3 tot 5 september '21 aan de Tiense Suikerraffinaderij) belooft een feest te worden. Op vrijdag 3 september '21 presenteren ze twee electrorock iconen: Compact Disk Dummies en Goose! En een afterparty met Omdat het kan Soundsystem ft. Average Rob.

Het programma van Factory of Sweetness, de kleinere broer van Suikerrock, wordt verder aangevuld. Een familiedag met meezingers en dansbare platen kan zeker niet ontbreken. 

Compact Disk Dummies

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem bestoken ons sinds 2012 als  Compact Disk Dummies met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels Dummies-dancefloor classics. Ze  wonnen ook de ‘Best Dance’ award op de MIA’s 2020 (voor o.a. Dimitri Vegas & Like Mike!), en in volle coronaperiode brachten ze ‘Neon Fever Dream’ uit, een nieuw album met daarop o.a. de singles  ‘I remember’ en ‘On repeat’. Compact Disk Dummies live is een unieke belevenis: Op hun meedogenloze beats kan niemand blijven stilstaan!

Goose

Een unieke sound, en een energieke podiumperformance: Dat is de korte beschrijving van de Belgische electrotrots Goose. Sinds hun Humo's Rock Rally winst in 2002 is het nooit meer bergaf gegaan, en telkens ze op een affiche staan weet je dat je een electro-rock/punk geïnspireerde pletwals over je krijgt. Alsof classics als ‘British mode’, ‘Bring it on’, ‘Words’, ‘Can't stop me now’ en ‘Synrise’ nog niet voldoende waren om op enkele lauweren te rusten, bracht Goose onlangs de EP ‘Something new’ uit. Daarop o.a. het bommetje ‘Viper’, ontstaan vanuit een ernstige vorm van knaldrang. Zoals ze onlangs in een interview meegaven: “We zijn niet compleet als we niet live kunnen spelen”

Omdat het kan Soundsystem ft. Average Rob

De eerste vrijdag waar alles weer toegelaten is, schreeuwt om een stevige ‘boit’. Met  ‘Omdat het kan Soundsystem ft Average Rob’ brengen we the best (of the worst) of both worlds: Omdat het kan Soundsystem draait aan een hoog tempo de platen aan elkaar en Youtube ster Average Rob zweept de massa op als MC. Net zoals bij hun Studio Brussel programma Boitlyfe draait het om drie dingen: lekkere schijfkes, goede zever en helemaal chaud worden!

 

Ze kondigen binnenkot nog twee namen aan voor deze openingsdag!

Tickets zijn vanaf nu beschikbaar (enkel online).