Pop-up brasserie 'Zomers Zoet' in Vianderdomein

3
mei
2019

John Kraanen en Annemie Couvreur, eigenaars van ‘Het Zwak Moment’ in Tienen, worden de uitbaters van de tijdelijke zomerbrasserie ‘Zomers Zoet’ in het Vianderdomein. Met tonnen ideeën en heel veel zin om erin te vliegen, willen ze van de brasserie een zomerbar voor jong en oud maken.

In maart lanceerde de stad Tienen een oproep naar mogelijke uitbaters voor een tijdelijke brasserie in het Viaderdomein tijdens de zomerperiode. Vier kandidaten dienden een dossier in. Na onderhandelingen viel de keuze op John Kraanen en Annemie Couvreur, in Tienen bekend als de eigenaars van ‘Het Zwak Moment’, tot vier keer toe uitgeroepen als beste café van Tienen.

“Bij gebrek aan een zonnig, groot terras, is ‘Het Zwak Moment’ in de eerste plaats een herfst- en wintercafé”, vertelt Annemie. “Dus zijn onze zomermaanden veelal kalm. Toen we van de pop-up hoorden zijn we onmiddellijk beginnen brainstormen en kwamen we tot een leuk concept. We kozen voor de naam ‘Zomers Zoet’, refererend naar de pop-up (die er enkel tijdens de zomer en de korte periode ervoor en erna zal zijn) en natuurlijk naar het zoet van onze suiker, maar ook naar de ijsjes en cocktails die er verkocht zullen worden.

“De doelgroep voor de zomerbar is erg ruim”, gaat John verder. “Naast de vissers op het terrein, maken heel wat passanten gebruik van de wandel- en fietsroutes die langs het domein lopen. We mikken ook op volledige families. Zo zal men op onze kaart ook picknickmanden en borrelbags vinden. Voor de jeugd proberen we een oase van rust te creëren. Kortom, 'Zomers Zoet' wordt een zomerbar voor jong en oud, met een gevarieerd zomers assortiment, zowel wat het aanbod van producten als van activiteiten betreft.”

Aan ideeën voor mogelijke evenementen alvast geen gebrek. “We denken o.m. aan een permanente zoektocht, een wekelijkse Vianderloop, spelletjesavonden en natuurwandelingetjes met gidsen van Natuurpunt door het domein”, vertelt Annemie. “Op maandbasis willen we een akoestisch optreden programmeren en een zondagse brunch en poppenspel op de agenda zetten. Op woensdag- en zaterdagnamiddag bieden we de mogelijkheid om verjaardagsfeestjes te organiseren die volledig door ons verzorgd en geanimeerd zullen worden. Dit kan gaan van een verkleedpartijtje met spelletjes tot een piratenschattentocht. Ook de minigolf gaat opnieuw open.”

Schepen van vrije tijd Wim Bergé is alvast opgetogen met de invulling van de brasserie. “Het Vianderdomein is een belangrijke, recreatieve plek binnen onze stad. Met twee enthousiaste uitbaters en een hele resem activiteiten zal het er aangenaam vertoeven zijn.”

Dit laatste geldt beslist ook voor het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 augustus ’19. “Tijdens dat weekend organiseert de dienst toerisme en evenementen de Vianderfeesten”, verduidelijkt de schepen. “Op zaterdag halen we de ‘Kids & Fun on tour’ van 14.00 tot 18.00 uur naar hier. Met opblaasbare constructies en reuzegrote gezelschapsspelen, een knutseltent en peuterhoek is fun verzekerd voor kinderen van 3 tot 15 jaar. De clowns Dirky en Sientje zijn te gast en de namiddag wordt afgesloten met een spetterend optreden van De Bende. ’s Avonds wordt het domein vanaf 19.30 uur omgevormd tot de ‘Joe Live Box’ met Raf Van Brussel en zijn liveband. Zij staan garant voor een dansbare mix van klassiekers en recente hits en brengen bovendien een resem gastartiesten mee. Als kers op de taart is er een diervriendelijk vuurwerk boven de vijvers. Op zondag slaan Annemie en John de handen in elkaar met de verenigingen om een fijn programma in elkaar te boksen. Meer info volgt ongetwijfeld.”

Vooraleer de brasserie op woensdag 29 mei ‘19 de deuren opent, laat de stad het terras nog heraanleggen. Daarnaast worden er dit voorjaar en tijdens de zomer ook verbeteringswerken uitgevoerd aan de toegangsweg tussen de brasserie en de Bronstraat en aan de andere wandelpaden in dit gedeelte. Het betreft hier de tweede fase van de verbeteringswerken, nadat eerder al de wandelwegen richting Hamelendreef aangepakt werden. 

 

Contact