De drie koeien hangen weer op hun plaats

30
april
2021
Schildrij koeien

De drie koeien, oftewel het schilderij ‘La saulaie’ van Alfred Verwee, zijn terug in de raadzaal van het stadhuis te bewonderen nadat ze in oktober 2020 werden weggehaald om gerestaureerd te worden.

Het is eindelijk zover! Nadat ze zes maanden geleden, op 13 oktober ‘20 om precies te zijn, uit de raadzaal van het stadhuis werden weggehaald om gerestaureerd te worden, zijn de drie koeien, oftewel ‘La saulaie’ van Alfred Verwee (1838-1895), weer terug op hun vertrouwde plekje. En wat schitteren ze!

Zowel de lijst als het doek werden door het Kampenhoutse restauratiebedrijf IPARC vakkundig hersteld en gereinigd, waarbij niet alleen vuil en stof, maar ook de oude vergeelde vernislaag werd afgenomen. De heldere kleuren en de fijne details brengen het tafereel weer helemaal tot leven. Bovendien bleek de  kunstenaar, die bekend staat als de beste ‘animalier’ van ons land, materialen van goede kwaliteit gebruikt te hebben, opdat het schilderij zeer lang zou meegaan. Deze restauratie heeft daar zeker nog aan bijgedragen.

Contact