Sint-Niklaas heeft een boontje voor Tienenaars

28
mei
2019

Op zondag 30 juni ’19 verwent Sint-Niklaas, de hoofdstad van het Waasland, de Tienenaars. Alle musea en bezienswaardigheden zijn er die dag gratis toegankelijk voor de inwoners van Tienen en de dienst toerisme en evenementen legt een bus in. Op zaterdag 28 september ’19 is het onze beurt om de  inwoners van Sint-Niklaas te verwelkomen.

Ook buiten Tienen valt er deze zomer heel wat te beleven. Sint-Niklaas, in het land van Waas, nodigt de zoetste inwoners van het land uit om de stad te ontdekken. Bij Sint-Niklaas denken we aan de grootste markt van België, luchtballonnen, Sinterklaas, art deco ... Vertrek samen met de bus vanuit Tienen en verken tijdens een boeiende erfgoedwandeling (met gratis wandelbrochure) de bekende en minder bekende plekjes en de mooie groene omgeving van de stad.

Zo zijn de gerenoveerde ‘Salons’ of de zelden voor het publiek opengestelde ‘Broederschool’ in art decostijl zeker een bezoekje waard. Verder krijg je gratis toegang tot het Mercatormuseum, het stedelijk museum ‘SteM Zwijgershoek’ en het Pijp- en Tabaksmuseum. Je kan ook een blik werpen in de unieke schatkamer van de Sint-Nicolaaskerk, de muurschilderingen van de Onze-Lieve-Vrouwkerk bewonderen of wegdromen weg bij kasteel Walburg. Overal maken gidsen je wegwijs in de geschiedenis of vertellen ze pittige anekdotes. Verken je Sint-Niklaas liever op eigen houtje, dan kan dit ook.

Tijdens deze Tiense verwendag zullen de meeste winkels in de binnenstad open zijn. Je kan er ook enkele concertjes meepikken. 

Inschrijven voor deze uitstap kan in het Toeristisch infokantoor/Streekshop op de Grote Markt 6 in Tienen. Je ontvangt een gratis infopakket en een drankbonnetje voor een smakelijk streekbier op een charmante locatie. Bovendien maak je kans op een ballonvlucht of één van de vele hotelarrangementen die speciaal voor de inwoners van Tienen werden voorzien.

Zaterdag 28 september ’19 is het onze beurt om de inwoners van Sint-Niklaas met open armen te verwelkomen tijdens ‘Tienen Proeft’!

Daguitstap Sint-Niklaas
Zondag 30 juni ‘19
10 euro p.p. (lunch niet inbegrepen)
Info en inschrijvingen: Toeristisch infokantoor/Streekshop, Grote Markt 6 in Tienen, tel 016 80 57 38 (elke dag, behalve op maandag, van 10.00 tot 17.00 uur).

Programma
08.45 uur: verzamelen
09.00 uur: vertrek met de bus aan de Alexianenweg in Tienen
10.45 uur: aankomst in Sint-Niklaas aan ’t Bau-huis en verwelkoming
17.00 uur: verzamelen aan ’t Bau-huis voor een drankje en de prijsuitreiking
18.00 uur: vertrek naar Tienen
20.00 uur: aankomst aan de Alexianenweg in Tienen

Contact