Suikermuseum

SuikermuseumIn het Suikermuseum maak je kennis met de wondere wereld van suiker en zoetigheden. Professor Zucchero, de virtuele gids, bezit de gave om de bezoeker te reduceren tot een stofje, niemendalletje ter grootte van een molecule. En dan gaan we samen met kleurrijke animatiefiguren op zoek naar de zoete smaak van suiker.

Het museum omvat verscheidene afdelingen, gespreid over de 3 verdiepingen van de vroegere stadshallen. Alle aspecten komen aan bod: van de suikerbietenteelt tot de verwerking ervan tot suikerproducten, het gebruik van suiker in voeding, de invloed ervan op onze gezondheid en het gebruik van suiker in de kunst.

Ook ‘andere suikers’ uit de natuur, de honingproductie van de bijen, de boeiende sociale geschiedenis tijdens de bietenoogst en alle mogelijke toepassingen van suiker komen ter sprake.

Het Suikermuseum maakt gebruik van moderne museumtechnieken. Een bezoek gebeurt aan de hand van een luistergids, beschikbaar in vier talen (N, F, E, D) en een kinderversie (N of F). 

Op de zolderverdieping van het museum is een ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen.

Procedure

Duur van het bezoek: ongeveer 1.30 uur.

De ticketverkoop eindigt om 16.00 uur.

Het Suikermuseum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via een lift.

Aangepaste rondleidingen voor personen met een verstandelijke beperking kunnen aangevraagd worden via TIEVO vzw, tel 016 80 46 16.

Bedrag

  • 2 euro per persoon 
  • 2 euro voor groepen vanaf 10 personen, voor jongeren tot 26 jaar en voor +55-jarigen
  • Gratis toegang voor kinderen jonger dan 6 jaar
  • Gratis toegang voor bewoners van Tienen op zaterdag, zon- en feestdagen
  • Gratis voor Tiense scholen
  • Combiticket Suikermuseum – Het Toreke: 6 euro per persoon - 5 euro voor groepen vanaf 10 personen, voor jongeren tot 26 jaar en voor +55-jarigen

Het Suikermuseum is geregistreerd op Cultuurkuur.be. Via deze website kan je dankzij 'dynamoOPWEG' als school gratis vervoerbewijzen aanvragen om met je klas met de Lijn naar het Suikermuseum te rijden!

Contact