Tienen Fietst en Tienen Loopt op 04/06

18
mei
2017

Tienen Fietst steekt in een nieuw kleedje en krijgt dit jaar een jonger broertje: Tienen Loopt. En ook de Open Kerkendag wordt verweven in het evenement. Sportievelingen en cultuurliefhebbers worden dus verwacht op zondag 4 juni '17.

Recreatief fietsen langs landelijke en verkeersarme wegen, dat blijft het uitgangspunt van deze 32ste editie van Tienen Fietst. Het ‘Gezinsfietstochtje’ is een bewegwijzerde rit van 24 km langs rustige wegen en mooie landschappen. Een aanrader voor gelegenheidsfietsers en gezinnen met kinderen, want verkeersveiligheid staat bij deze rit voorop.

‘De Gulden Middenweg’ is met zijn 43 km, zoals de naam het zegt, voor diegenen die al wat meer kilometers in de benen verdragen. De ‘Koninginnenrit’ (69 km) is voer voor wieler- of dagjestoeristen. Een gratis stop aan het Belevingscentrum Sven Nijs in Baal is bij deze rit inbegrepen.

Deelnemers kunnen vrij vertrekken tussen 08.30 en 14.00 uur. Om 13.30 uur is er de groepsstart voor het ‘Gezinsfietstochtje’. Vertrek- en aankomstplaats is de vzw Huis in de Stad in de Hamelendreef 60 in Tienen.

Omdat het op 4 juni '17 ook 'Open Kerkendag' is, wordt ook dit erfgoed in de kijker gezet tijdens 'Tienen Fietst'. De 'Openkerkendagfietstocht' is een route van 22 km langs 4 kerken (Heilige Margarethakerk, Kerk van de Goddelijke Zaligmaker, Sint-Germanuskerk en Kerk van het Heilig Hart) waar er gratis geleide bezoeken en een concert van FV musicband Con Brio met een 40-tal muzikanten op het programma staan. Het vertrek van deze fietstocht is voorzien tussen 13.45 en 14.00 uur.

En dan is er de nieuwkomer 'Tienen Loopt' een recreatieve jogging van 5 km zonder tijdsopname, georganiseerd door en ten voordele van de vzw Huis in de Stad. Inschrijven kan tussen 14.00 en 14.30 uur. De groepsstart is voorzien om 14.30 uur aan vzw Huis in de Stad. Het parcours loopt door de nieuwe wijk, de boomgaard van Fruitbedrijf Reynaerts en het Vianderdomein, en kan ook al wandelend afgelegd worden.

Inschrijven voor al dit fiets- en loopplezier kan ter plaatse aan de vertrek- en aankomstplaats bij vzw Huis in de Stad en kost 2,50 euro (drankje en ongevallenverzekering inbegrepen). Kinderen jonger dan 12 jaar nemen gratis deel. Na het fietsen en lopen is er gelegenheid om gezellig iets te drinken of te smullen. Voor de kinderen is er een springkasteel en een grimeerstand.

'Tienen Fietst' en 'Tienen Loopt' zijn een organisatie van de sportdienst van de stad Tienen i.s.m. vzw Huis in de Stad.

Contact