Tienen Proeft op 29/09

7
september
2018

Zaterdag 29 september is een dag die elke liefhebber van het betere streekbier en smakelijke streekhapjes met rood omcirkelt op de kalender. Dan strijkt ‘Tienen Proeft’ neer op de Grote Markt. Dit jaar is het de 10de editie van de Streekbierenmarkt. 

‘Tienen Proeft’ is een klassieker onder de evenementen van de Tiense regio. Deze editie heeft op het gebied van streekbieren voor elk wat wils. Van trappisten en geuzes tot pilsbier en tripels met een rijk verleden en een leuk verhaal. Met 23 brouwerijen en bierfirma's, waaronder 8 nieuwkomers, worden er een 50-tal bieren geschonken. Enkele nieuwe biertjes worden tijdens ‘Tienen Proeft’ zelfs voor het eerst voorgesteld aan het publiek. De Hagelandse Biergenieters brengen voor deze 10de editie van de streekbierenmarkt ook een exclusieve hopjenever op de markt, gestookt uit de eigen biercollectie.

Wie bij het proeven van een goudgeel, amberkleurig of bruin biertje een bodem wil leggen, volgt best de neus naar de proevertjesstanden. HoReCa Oost-Brabantneemt een deel van de catering op zich met 5 standjes die lekkers aanbieden. Verder zijn er nog kraampjes waaraan een uitgebreid gamma aan streekproducten, gaande van chocolade over kaas tot worstjes, aan de man gebracht wordt. 

Natuurlijk zijn de boerderijdieren ook van de partij, je kan kennis maken met varkentjes, schapen, geiten en zelfs een lama of alpaca. Mensen die de opgedane calorieën op een leuke manier willen verwerken, kunnen deelnemen aan de Natuurvriendendag op de Kalkmarkt met wandelingen en fietstochten, een workshop bietensnijden, en volksdans en -spelen of genieten van optredens. Je kan een houtsnijkunstenaar aan het werk zien, kinderen mogen deelnemen aan een workshop. Voor de kleinsten zijn er springkastelen voorzien en men kan de stad verkennen met paard en koets

Tienen Proeft
Zaterdag 29 september
Van 11.00 tot 21.00 uur
Grote Markt Tienen
Proeversglas: 3 euro waarborg / Jeton: 1,5 euro / Starterspakket: 10 euro (glas, 5 jetons en boekje)

Aanwezige brouwers
Hagelands Biergenieters
Brouwerij vissenaken
Brouwerij craywinckelhof
Kouter brewery
Karbo Brewhouse
Nattelore
Ribaldus
Paters en Prinsen
Brouwerij Halen
Hoplinter
Hellebaerd
Malterfakker
Tripel Trezeke
Lerareling
De Vuurvlieg
Thorberg
De Flurk brouwers
Flawaal
Buvens
Vanhellemont
Beerbugs
Stanneman
De leste dröppel

Contact