Nieuwe meander zorgt voor mooi stukje natuur in Tienen

27
juni
2022
meander

Ter hoogte van de Getestraat heeft de Vlaamse Milieumaatschappij i.s.m. de stad Tienen, een meander laten uitgraven op een plaats waar de Grote Gete in het verleden rechtgetrokken werd. Het is er aangenaam wandelen en fietsen langs het water.

De stad Tienen wil de Grote Gete herwaarderen. Water zorgt voor beleving in de stad. Door het uitgraven van de meander ter hoogte van de Getestraat wil de stad een nieuwe ontmoetingsplek creëren voor de Tienenaar aan de oevers van de Grote Gete. De meander doet ook dienst als buffer bij hevige regenval. Voor een optimale waterkwaliteit is er nog een ontbrekende schakel: de afkoppeling van de riolering in Nieuw Overlaar. De studiekosten voor dit project werden gebudgetteerd.  

De werken aan de meander werden ondertussen afgerond. In mei werden de oevers, de aarden wal en de speelheuvel naast het Spuipad ingezaaid met een zaadmengsel dat voor een kleurrijk gras- en bloementapijt zal zorgen. Met de uitgegraven aarde werd een aarden wal aangelegd evenwijdig met de Invalsweg en de Getestraat die dienst zal doen als een natuurlijke geluidsbuffer voor het toekomstige bos en het achtergelegen woongebied. 

Op zaterdag 25 juni '22 werd de meander officieel ingehuldigd. 

 

Meander Meander meander bord Meander
Meander Meander Meander meander