Toerisme in Tienen gaat digitaal

13
juli
2021
DSC_8263

De stad Tienen en LEADER Hageland pakken, met de financiële steun van Vlaanderen, deze zomer uit met een nieuw toeristisch concept om de stad en de streek digitaal te verkennen met de app Happy Hageland. De dienst toerisme ontwierp ook nieuwe wandelkaarten in zakformaat.

Surfend op de nieuwe digitale trend om via storytelling en audiotours een stad of regio te verkennen, kan men met de app Happy Hageland de mooiste plekken van de stad en de deelgemeenten ontdekken via de smartphone. “We willen als jonge en dynamische stad meesurfen op de toeristische trends en trekken dan ook de digitale kaart als extra troef, naast het bestaande aanbod.”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “We zijn trots de pionier in het Hageland te kunnen zijn om onze wandelingen via de app aan te bieden.”

Door dit project verandert de smartphone van de bezoeker in een toeristische (audio)gids. De app Happy Hageland geeft de gebruiker toegang tot alle andere toeristische informatie van de stad en de streek (fietstochten, wandelingen, musea, …). In de app vindt men trouwens ook alle info over de lokale horeca en de volledige agenda aan evenementen en belevingsactiviteiten. Een ideale kruisbestuiving tussen het toeristisch en het economisch aanbod van de streek. Alle bestaande wandelingen zijn in de app raadpleegbaar.

Omdat niet iedereen over een smartphone beschikt - of voor zij die graag terugvallen op een papieren kaart - kan men ook drie nieuwe wandelkaarten in zakformaat verkrijgen via het toeristisch infokantoor. Deze kaartjes vertellen wat meer over de wandeling en geven de wandelroute op een stratenplan weer. Wie wil, kan de QR-codes scannen om het volledige verhaal te lezen of te beluisteren via de app. Men kan hiermee de route digitaal volgen. Zo loopt men zeker niet verloren!

wandelkaarten happy hageland app

logo vlaams-brabant