Tom Jones is slotact Suikerrock

31
januari
2020

Op zondag 2 augustus '20 is niemand minder dan sir Tom Jones de afsluiter van Suikerrock 2020, The Farewell Edition. Met ook nog De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels wordt de Family Day zeker een feestje.

Het optreden van sir Tom Jones wordt het klapstuk van Suikerrock 2020, The Farewell Edition. Deze levende legende van dan al 80 lentes sluit het festival in stijl af op zondag 2 augustus '20, de familiedag. Met zijn klok van een stem en een hele resem  klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een afscheid in absolute schoonheid. 

Wie niet kan ontbreken op de allerlaatste Suikerrock zijn natuurlijk 'De Kreuners'! In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock: Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé komen nog éénmaal hun blik Belpophits opentrekken op zondag. Dat wordt een uur lang meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous-cous kreten’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’,  ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. 

Ook 'Peter Koelewijn & The Rockets' brengen hun ‘Blonde hitmachine’ mee naar Tienen. Onze Noorderbuur mag dit jaar samen met sir Jones 80 kaarsjes uitblazen. Hij startte zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock met de megahit ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daaropvolgende decennia met meezingers als ‘Angeline (m'n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’ en ‘Robbie’.

De dag start met een jonge acteur/muzikant. Voorlopig is Mathias Vergels nog het meest gekend voor zijn rol als Lowie Bomans in de Eén-soap 'Thuis', maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Vorig jaar ging hij al met de prijs voor 'Beste Soloartiest' aan de haal tijdens 'Radio 2 Zomerhit', en met zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ toont hij zich als één van de betere Vlaamse popzangers. Zijn meest recente single ‘1 keer voor altijd’ staat momenteel hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten.

Suikerrock vindt dit jaar plaats op donderdag 30 en vrijdag 31 juli '20 en zaterdag 1 en zondag 2 augustus '20. Meer namen volgen binnenkort, maar je kan nu al tickets bestellen voor deze nu al onvergetelijke avond in Tienen!

Meer info op www.suikerrock.be.