Toren vol stellingen geopend op het Stationsplein

3
oktober
2018

De stad Tienen geeft, met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, een nieuwe tijdelijke invulling aan het Stationsplein. Met de 'Toren vol stellingen', een 15 meter hoge toren waarop stellingnames van inwoners en pendelaars weergegeven worden, krijgt het plein een functionele en artistieke invulling.

De stationsomgeving van Tienen wordt in de loop van de volgende jaren grondig aangepakt. Het strategisch masterplan tekent de grote lijnen uit van hoe dit stadsdeel er over pakweg 15 jaar moet uitzien. In afwachting heeft de stad Tienen, met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, het Stationsplein tijdelijk ingericht als een aangename ontmoetingsruimte.

Voor de uitvoering werd een beroep gedaan op een samenwerkingsverband tussen Inter I.D., AST 77 en Vandermeulen bvba. De ontwerpers creëerden een uitkijkpunt van 15 meter hoog in stellingenbouw. Een knipoog naar het feit dat op de toren stellingnames geprojecteerd worden van pendelaars, inwoners en bezoekers van Tienen. De toren is a.h.w. een stadsbelfort dat een prachtig zicht op de omgeving oplevert.

Op het plein zelf werd een witte suikermolecule geschilderd. Een verplaatsbaar zitmeubel in de vorm van een cafeïnemolecule, maakt de link met de foodtruck op het plein.

De provincie investeert 80.000 euro in dit project, dat een tussenstap is naar een definitieve herinrichting van de stationsomgeving. Alvorens een definitief plan van aanleg te laten ontwerpen, willen de provincie een zicht krijgen op het gebruik van de ruimte. Zo kan het plan maximaal afgestemd worden op de noden van de buurtbewoners, pendelaars en gebruikers van de toekomstige gebouwen. De veelzijdige inzetbaarheid van de tijdelijke structuur biedt alvast opportuniteiten om van deze bedrijvige stadskern in Tienen een fijne ontmoetingsplaats te maken.

Wil zelf een stelling wil delen op de toren, kan dit via de ideeënbus in Pand 10 of via info@ast77.be. De toren blijft nog tot mei volgend jaar staan. 

Suikermolecule Uitzicht

Contact