Update corona - Versoepeling mondmaskerplicht, rommelmarkt en zwembad

9
juni
2021
corona_spandoek

De stad Tienen versoepelt vanaf vandaag de mondmaskerplicht op openbare plaatsen. Voortaan is het dragen van een mondmasker enkel verplicht bij drukte, wanneer er geen veilige afstand bewaard kan worden. In openbare gebouwen blijft een mondmasker wel verplicht. Verder zijn er ook versoepelingen in het zwembad en is er vanaf zondag 13 juni ’21 terug een rommelmarkt in Tienen.

Eind juli legde de nationale veiligheidsraad de verplichting op om een mondmasker te dragen op markten, op drukke plekken, in openbare gebouwen en in horecazaken. De burgemeesters kregen hierbij de bevoegdheid om extra maatregelen voor hun grondgebied te nemen. De stad Tienen verplichtte het mondmasker in de handelskern en de aanloopstraten ervan en binnen een straal van 300 meter van de scholen voor en na schooltijd.

Nu de coronacijfers de goede richting uitgaan, steeds meer mensen gevaccineerd zijn en op federaal vlak een hele resem versoepelingsmaatregelen ingaan, versoepelt de stad de mondmaskerplicht vanaf vandaag. Het dragen van een mondmasker is op het volledige grondgebied van Tienen verplicht (en dus ook in de winkelstraten en schoolomgevingen) wanneer het druk is en er geen veilige afstand van 1,5 meter gerespecteerd kan worden. 

Het zomerplan van het overlegcomité laat steden en gemeenten toe om vanaf woensdag 9 juni ’21 rommelmarkten te organiseren. Dit betekent dat er vanaf zondag 13 juni ’21 opnieuw een rommelmarkt is tijdens de zondagsmarkt in Tienen.

Ook in zwembad De Blyckaert worden de maatregelen versoepeld. Zo zijn voortaan alle baden, inclusief het peuterbad open, worden de recreatieve elementen zoals de glijbaan en palmboom in gebruik genomen, en wordt de capaciteit van het recreatiebad uitgebreid tot 45 bezoekers per zwembeurt. Reserveren is wel nog steeds nodig en kan via www.tienen.be/reserveren-zwembad.