Vijand, vriend en vrijer

11
juni
2018

De tentoonstelling: 'Vijand, vriend en vrijer' in stedelijk museum het Toreke sluit de deuren op zaterdag 30 juni ‘18. Bezoekers hebben dus nog enkele weken de kans om deze expo te bezichtigen.  

De tentoonstelling is het tweede deel van het tentoonstellingsproject: ‘Het leven in een bezette stad en regio tijdens 1914-1918’. Ze belicht de contacten tussen de bevolking en de Duitse bezetter in het Tienen van de Eerste Wereldoorlog. Soms gebeurde dat met ‘ijzeren hand’, maar er was ook de meer ‘zachte’ aanpak …

Gekende en minder gekende aspecten van de Duitse bezetting komen in de tentoonstelling 'Vijand, vriend en vrijer' ruimschoots aan bod. Het Duitse bestuursapparaat hield vanaf 1914 het dagelijkse leven in Tienen in een wurggreep. Maar er viel ook veel te beleven in de bezette stad. Via audio- en videofragmenten wordt de bezoeker ondergedompeld in het alledaagse, soms ook verborgen leven van de Tienenaars van honderd jaar terug. Nog t/m 30 juni '18 te bezichtigen in het Toreke in Tienen.

Vijand, vriend en vrijer
Vergeten en verborgen aspecten van het leven in oorlogstijd
Nog tot en met zaterdag 30 juni '18
Museum het Toreke, Grote Markt 6 in Tienen
Openingsuren: van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Laatste bezoek om 16.00 uur.

Contact