Zalig zomeren in Tienen: programma juli

29
juni
2021
21_Zomeren_logo

Laat de zomer beginnen! ‘Zomeren in Tienen’ serveert je dit weekend drie toppers: Okidok, Jasper Erkens en Mats. Ook een uitstap waard: de expo ‘300 jaar Matthias Vanden Gheyn’, de ART-kunstroute in de stad en de theaterwandeling 'De Blauwe Vogel'. Alle info is terug te vinden op www.zomerenintienen.be

Op vrijdag 2 juli ’21 gaat ‘Zomeren in Tienen’ officieel van start. De hele zomer lang staan er alvast elk weekend kleinschalige concerten, voorstellingen en boeiende wandelroutes op het programma.  Alvast een geheugensteuntje voor de maand juli.

Programma Oud College - Juli

 • Vrijdag 2 juli - 20.15 uur: Ertebrekers – Uitgesteld naar zondag 5 september
 • Vrijdag 9 juli - 20.15 uur: Ronny Mosuse (solo)
 • Vrijdag 16 juli - 20.15 uur: Slips Inside
 • Vrijdag 23 juli - 20.15 uur: Kamagurka
 • Vrijdag 30 juli - 20.15 uur: Senne Guns

Gelet op de vele vragen i.v.m. de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels aanstaande vrijdag, en in samenspraak met de artiesten, werd beslist om het optreden van Ertebrekers te verplaatsen naar zondag 5 september ‘21. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Voor wie de nieuwe datum niet lukt, kan het ticket terugbetaald worden.

Tickets voor het Oud College kunnen gereserveerd worden via www.zomerenintienen.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Programma Vianderdomein – Juli

 • Zondag 4 juli – 15.30 uur: Kidsconcert ‘Zannemie en de bende’ - Animatie: Circus Atelier Salto
 • Zondag 11 juli – 20.15 uur: BAM
 • Zondag 18 juli – 20.15 uur: Jasper Erkens (solo) - Support: Mats Tuerlinckx
 • Zondag 25 juli – 15.30 en 20.15 uur: Movie Open Air ‘Missing Link’ en ‘Joker’

Tickets voor de activiteiten in het Vianderdomein kunnen gereserveerd worden via www.zomerenintienen.be. Het aantal plaatsen is beperkt. Je kan je tickets ter plaatse inruilen voor drankbonnetjes.

Beiaardmuziek en expo ‘300 jaar Matthias Vanden Gheyn’

Elke woensdagavond kan je in de buurt van de Sint- Germanustoren om 20.00 uur genieten van een beiaardconcert. Dit jaar is het 300 jaar geleden dat de gerenommeerde componist en beiaardier Matthias Vanden Gheyn in de ouderlijke klokkengieterij in Tienen geboren werd. Ontdek de etalage-expo op de Veemarkt 13.

Op woensdag 7 juli ’21 opent de beiaardzomer met het duo Black & Beauty, de bekende Nederlandse beiaadier Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia. Samen brengen ze vanuit de Sint-Germanustoren een speciaal programma rond beiaardier Matthias Vanden Gheyn. Zij zetten daarvoor niet enkel de stadsbeiaard in, maar ook piano en gitaar, alles mooi versterkt vanuit de klokkenkamer van de Sint-Germanustoren.

Black & Beauty geven een speciale twist aan onze Tiense beiaardier, want volgens hen dient Vanden Gheyn de ‘Mozart van de beiaard’ genoemd te worden. Vandaar een aantrekkelijk Mozartiaans programma, met Matthias Vanden Gheyn in de hoofdrol.

Concertkalender juli – telkens om 20.00 uur

 • Woensdag 7 juli - Duo Black & Beauty (Lydia en Boudewijn Zwart, titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Schoonhoven, Nederland)
 • Woensdag 14 juli - Kenneth Theunissen (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Hasselt)
 • Woensdag 21 juli – David van der Vlies  (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Veere, Nederland)
 • Woensdag 28 juli – Marc Van Eyck  (titularis van de Vanden Gheynbeiaard van Sint-Geertrui in Leuven)

Als je agenda met al deze concerten nog niet helemaal gevuld is, dan zijn er nog de theaterwandeling ‘De Blauwe Vogel’, de Belpop Bonanzawandeling, de buurtbubbelpakketten, kunst in de stad van ART, zomerschilderen en plekjes om zalig te zomeren.

Het volledige programma van ‘Zomeren in Tienen’ is terug te vinden op www.zomerenintienen.be en in de programmabrochure. Er worden ook regelmatig updates geplaatst via het Facebookevent ‘Zomeren in Tienen’.

Contact