Zoete dag in Tienen op 10/11

25
september
2018

Ook dit jaar geeft de dienst toerisme en erfgoed aan de individuele bezoeker de gelegenheid om het productieproces van de Tiense suiker van nabij te volgen tijdens de bietencampagne. Deze ‘Zoete dag’ wordt georganiseerd op zaterdag 10 november ’18.

Programma

Van biet tot suikerklontje

Alle aspecten van het verwerkingsproces komen aan bod.

We verzamelen om 09.45 uur aan het Toeristisch infokantoor/Streekshop, Grote Markt 6 in Tienen voor een wandeling onder leiding van een stadsgids naar de Tiense Suikerraffinaderij. Het bezoek aan de Tiense Suikerrafinaderij, onder leiding van een suikergids, start om 11.00 uur.

Ontdekkingstocht door het Toreke

Na een vrij middagmaal kan je vanaf 15.00 uur in museum het Toreke de tentoonstelling ‘Doodgewoon! Rituelen van leven en dood in de Romeinse tijd’ bezoeken. Maak er kennis met de mystieke, fascinerende wereld van de Gallo Romeinen die hier bijna 2.000 jaar geleden leefden.

Bezocht je het museum al eens of zijn je benen moe van het trappen lopen in de fabriek? Geen nood, het toegangsticket voor ‘het Toreke’ blijft geldig tot eind 2017 en is niet op naam!

Het programma kan ook in omgekeerde volgorde worden gevolgd. In dit geval bezoeken we eerst museum het Toreke om 10.15 uur. Na het vrije middagmaal start de wandeling aan het Toeristisch infokantoor/Streekshop naar de Tiense Suikerraffinaderij om 14.00 uur (verzamelen aan het Toeristisch infokantoor/Streekshop om 13.45 uur). De rondleiding in de raffinaderij start dan om 15.00 uur.

Zoete dag
Zaterdag 10 november ‘18
Deelnemen kan vanaf 6 jaar (kinderen steeds onder begeleiding van een volwassene) en kost 7 euro per persoon (alles inbegrepen, met uitzondering van het middagmaal).
Inschrijven (verplicht!): Toeristisch infokantoor/Streekshop, Grote Markt 6 in Tienen, tel 016 80 57 38 (elke dag, behalve op maandag, van 10.00 tot 17.00 uur). Betalen op het moment van inschrijving of contant op de bezoekdag zelf.

Contact