Zalig zomeren in Tienen

20
mei
2021
Getestrand

Met het vooruitzicht op een stukje herwonnen vrijheid, stelt de stad Tienen momenteel een aangepaste zomerprogrammatie samen. ‘Zomeren in Tienen’ belooft voor elk wat wils, in een kleinschalig kader, maar met des te meer sfeer.

Een openluchtconcert of theatervoorstelling meepikken, dat kan elke vrijdagavond op de site van het Oud College. De stad programmeert enkele toppers waaronder Ronny Mosuse, Kamagurka en School is Cool. Op zondag staat er een reeks concerten en filmvertoningen op het programma in het Vianderdomein. O.m. Jasper Erkens en Lili Grace maken er het mooie weer

Laat je onderdompelen in de magische sfeer van de interactieve theaterwandeling ‘De Blauwe Vogel’ in het stadspark, geïnspireerd op het gelijknamige, wereldberoemde sprookje. Een fijne, doorlopende activiteit voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Een andere heerlijke wandelroute leidt je langs unieke stukjes Belpopgeschiedenis in Tienen

Dit jaar is het 300 jaar geleden dat de gerenommeerde componist en beiaardier Matthias Vanden Gheyn in de ouderlijke klokkengieterij in Tienen geboren werd. Een ideaal thema voor de zomerse beiaardconcerten op woensdagavond. Op de Veemarkt kan je ook de etalage-expo rond Vanden Gheyn meepikken.

Op diverse plekken van de stad valt er kunst te ontdekken van de leerlingen van de Academie Regio Tienen. O.m. in het Vianderdomein krijg je verrassende werken te zien. Zelf met potlood en penseel aan de slag gaan, kan tijdens het Zomerschilderen. Of kom de vreemde schepseltjes spotten die her en der in de etalages opduiken: ze houden het midden tussen een eend, schaap en draak. Zou de Kweikersdag hier voor iets tussen zitten? 

Ook deze zomer plannen we nog volop activiteiten in gezinsverband. Met de belevingsbanken, het Getestrand, waterfietsen op de Viandervijvers en het beachvolleybalveld aan het zwembad zorgt de stad alvast voor leuke plekjes. Maak je het liever gezellig in eigen buurt, dan kan je gebruikmaken van de Buurtbubbelpakketten: kamp-, sport- en spelmateriaal, lokaal talent en horecapakketten staan ter beschikking.

Het programma ‘Zomeren in Tienen’ is volledig coronaproof en aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Binnenkort zijn alle details terug te vinden op www.zomerenintienen.be.

Laat je verrassen en bekoren door Tienen …                                                                       

Contact