Blue-bike

Blue-bike station
Blue-bike Houtemveld

Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar de trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan meer dan 50 trein-, tram- en busstations, en dus ook in Tienen!

Op www.blue-bike.be kan er een app gedownload worden waarmee je de Blue-bikepunten in de buurt kan opzoeken en meteen ook kan zien hoeveel fietsen er beschikbaar zijn.

Procedure

Aan het station zijn er zestien en aan sportcentrum Houtemveld zijn er acht Blue-bikes beschikbaar, elk voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje.

De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7, en worden regelmatig nagekeken en onderhouden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan je tot twee fietsen tegelijk ontlenen via de sleutelautomaat. Je kan je abonnement ook aan je MOBIB-kaart koppelen. De fietsen aan het sportcentrum Houtemveld hebben een 'slim slot' waarmee je zowel met de kaart als via de app je fiets kunt ontgrendelen. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie.

Bedrag

Een jaarabonnement kost 12 euro. Per dag betaal je 1,5 euro (nadien per factuur aangerekend), een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen en de Vlaamse overheid die elk 1 euro bijpassen.

Contact