Digitale fietsroutes in Tienen

FietstochtDigitale fietsroutes via de app

Verken Tienen aan de hand van 6 digitale fietsroutes, die gratis gedownload kunnen worden:

De digitale fietsroutes zijn te vinden via de Happy Hageland app of de app izi.travel. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de App Store en Google Play.

Het grote voordeel is dat de app de gebruiker via de gps van zijn smartphone automatisch doorheen de fietsroute gidst. Op locaties met toeristische bezienswaardigheden begint de audio automatisch te spelen. De tekst kan integraal nagelezen worden in de app. De fietsroute kan ook op voorhand gedownload worden op de smartphone om minder mobiele data te verbruiken.

De fietsroutes zijn ook raadpleegbaar vanuit de zetel op izi.TRAVEL.


Pallox gravelroute

Met de Pallox gravelroute kan je een lus van 117 km met ongeveer 520 hoogtemeters volgen die door zes gemeenten in de Hagelandse fruitstreek loopt en beschikbaar is op gpx. De route is niet bewegwijzerd en loopt deels op onverharde en deels op verharde wegen. Vertrekken doe je in Hoegaarden of Zoutleeuw. Hou even halt aan de uitkijktorens van het Provinciedomein Het Vinne en De Houten Reus in Linter voor een eindeloos uitzicht over de Getevallei. Je fietst ook langs het kunstwerk van het Romeinse badhuis in Tienen. 

Geen idee wat een pallox is? Dat ontdek je onderweg in Hoegaarden waar het bloesemkunstwerk Pallox je een stevige tip geeft.

Gpx met start in Hoegaarden (vertrekplaats: Elst 9 in Hoegaarden)

Gpx met start in Zoutleeuw (vertrekplaats: Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in Zoutleeuw)

 

  •  
  •  

 

logo vlaams-brabant