Speelterreinen

Heldenland

Heldenland

Welkom in Heldenland, de meest coole speeltuin van het land! Het paradijs voor de jonge durfallen, met torenhoge metalen constructies uit gerecupereerd industrieel materiaal dat met zeecontainers uit Griekenland geïmporteerd werd.

Verwacht je o.m. aan een omgebouwde tankwagen, een combinatie klim/glijtoren van 5 meter hoog en een deathride van 25 meter lang.

Op het Martelarenplein, alias Steentjesplein, vind je nog een tweede speeltuin met een kleutereiland en een avontuurlijk gedeelte met een zeshoekschommel (unieke klimklautercombinaties), partnerslinger, slingerkruis …

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er 2 vogelnestschommels. De sportievelingen kunnen er altijd terecht voor een wedstrijdje voetbal op het grasveld of in de pannakooi.

ViandertorenViander

Het Vianderdomein heeft een uitgebreid aanbod aan speeltoestellen en graspleinen: een zandspeelplaats, een piramidetoren en een waterspeeltuin. 

Een tweede avontuurlijk speelterrein met natuurlijke, duurzame materialen nodigt de kinderen uit om  een nieuwe vorm van spelen te ontdekken. Bijzonder is ook het blote voetenpad: over een afstand van 12 meter worden de kinderen uitgedaagd al hun zintuigen en beide voeten in te zetten om de bijzondere prikkels van hout, stenen en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours. Deze speeltuin sluit aan bij de educatieve buitenklas in het domein.

Buurtpark Kumtich

Buurtpark Kumtich

Speelterrein met 2 goals, speelelementen in gerecupereerde materialen, BMX-parcours, petanquebaan en buitenklasje.

Veldmuis

Als we in de Veldstraat het juiste pad afslaan, komen we op speelplein de Veldmuis terecht.  Er staat een speelterreintje 'Ukkepuk' ter beschikking en multifunctionele doelen, enkele veerwipjes en een gecombineerd speeltoestel met klimmuur. In het voorjaar van 2019 werd het speelterrein vernieuwd en kwam er ook een petanquebaan bij.

Speelplein Het MaantjeHet Maantje

Wanneer we door de Lunevillelaan stappen, ontdekken we speelplein 'Het Maantje' met veerfiguurtjes, wipjes en een elfenburcht.

Ook de voetballiefhebbers uit de wijk kunnen een balletje trappen naar twee doeltjes.

De Valk

Heel wat uitdagingen in deze speeltuin, een bandenschommel en enkele evenwichtsproeven leiden je tot aan de tunnelbuizen. Ook aan de sportievelingen werd gedacht door twee doelen met basketbalring te plaatsen.

Het Kouterke

Er staat een prachtig nieuw speelterreintje in de Rietstraat van Kumtich, met leuke speelcombinaties voor grote en kleine kinderen: een evenwichtsparcours, een razendsnel draaitoestel, glijbanen, veerwipjes ...

KronkellandKronkelland

Naast het ontmoetingscentrum in Vissenaken ligt een groot grasveld met een speeltuin met landschapselementen, een hindernissenparcours en een deathride.

Het Sabooike

Langs de Leopoldvest werd het speelterrein 'Sabooike' helemaal vernieuwd met natuurlijke en duurzame materialen. Het terrein kreeg een evenwichtsparcours, een boomhut, een kabelbaan en een zandspeeltuin met glijbaan.

Het Kloosterhof

Het Kloosterhof biedt een kleurrijk speelterrein met een voetbalveldje. In het avontuurlijk gedeelte kan er gespeeld worden op de heuveltjes met kruipbuizen, glijbanen, de klautertol …

De Scheve Schuit

Een superleuk speeltoestel in Bost in de vorm van een piratenboot. 

De Pastorietuin 

Hier vind je veerwipjes, gecombineerde toestellen, schommels en een heus indianendorp.

Grimdeveld

Op het Grimdeveld is er mogelijkheid tot heel wat schommel-, glij- en klimplezier.

Skatepark

SkateparkHet skatepark van Tienen is gelegen in het sportcentrum Houtemveld. Het terrein heeft een afmeting van 13 op 28 meter. Naast een funbox met een handrailbox, 2 flatwedges en een grindrail, vinden de skaters er ook een flatbank, een quarterpipe, een streetpipe en flatrail.

Stadsakker

De Tiense Stadsakker is een rustige ontmoetingsplek tussen het Sint-Jansziekenhuis en het Sociaal huis in de Houtemstraat 115, uitgebaat door SAAMO Vlaams-Brabant.

De Stadsakker heeft ook leuke speelmogelijkheden met een speelcombinatie van een tractor met glijbaan en mandschommel, een kleuterspeelhuisje en groentenparcours.

Melkerijplein

Twee doelen en een basketbalring geven balsporters hier de mogelijkheid om samen te sporten.

Het Bloemenplein

Het Bloemenplein heeft een voetbalveld en een basketbalring in de aanbieding.

Park Passionisten

In het voorjaar van 2019 kreeg Tienen er opnieuw een speelterreintje bij. Op het buitenplein van Park Passionisten werden vier unieke speeltoestellen ingepland. Speciaal aan dit terreintje zijn de Witkopeend en de kleurrijke houtschilfers als bodemafwerking.

Rozenhof

Op de Aarschotsesteenweg vinden we nog het Rozenhof, een gezellig speelterreintje met een schommel, veerwip en vierzitter.

't Grauwtje

Het speelterrein is toegankelijk via de Doolhofstraat en staat in de tuin van WZC Huize Nazareth in Goetsenhoven. De verschillende toestellen laten toe om er te klimmen, klauteren, schommelen en glijden. 

 

Contact