Speelterreinen

ViandertorenViander

Het Vianderdomein heeft een uitgebreid aanbod aan speeltoestellen en graspleinen: een zandspeelplaats, een piramidetoren en een waterspeeltuin. 

Recent werd in het domein een nieuw, avontuurlijk speelterrein geopend met natuurlijke, duurzame materialen die kinderen uitnodigen om  een nieuwe vorm van spelen te ontdekken. Bijzonder is ook het blote voetenpad. Over een afstand van 12 meter worden de kinderen uitgedaagd al hun zintuigen en beide voeten in te zetten om de bijzondere prikkels van hout, stenen en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours. Deze speeltuin sluit aan bij het educatieve buitenklasje in het domein.

Veldmuis

Als we in de Veldstraat het juiste pad afslaan, komen we op speelplein de Veldmuis terecht.  Er staat een speelterreintje 'Ukkepuk' ter beschikking en multifunctionele doelen, enkele veerwipjes en een gecombineerd speeltoestel met klimmuur.

Steentjesplein

Speelplein MartelarenpleinHet grootste speelterrein van Tienen, gelegen aan het Martelarenplein, biedt een uitgebreid aanbod aan speelmogelijkheden: een groot kleutereiland en een avontuurlijk gedeelte met een zeshoekschommel, partnerslinger, slingerkruis …

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er 2 vogelnestschommels. De sportievelingen kunnen er altijd terecht voor een wedstrijdje voetbal.

Het Maantje

Wanneer we door de Lunevillelaan stappen, ontdekken we speelplein 'Het Maantje' met veerfiguurtjes, wipjes en een elfenburcht.

Ook de voetballiefhebbers uit de wijk kunnen een balletje trappen naar twee doeltjes.

De Valk

Speelplein 'De Valk' in de Valkenswaardlaan biedt heel wat uitdagingen: een slingerkruis, een bandenschommel en enkele evenwichtsproeven leiden je tot aan de tunnelbuizen. Daarbuiten is er ook een wipplank, enkele veertoestellen en een gecombineerd speeltoestel met klim- en glijmogelijkheden.

Ook aan de sportievelingen werd gedacht door twee doelen met basketbalring te plaatsen.

Het Echoputje

In de Echostraat in Kumtich vinden we speelterrein 'Het Echoputje', een mooi grasveld met enkele speeltoestellen.

Het Kouterke

Een prachtig nieuw speelterreintje in de Rietstraat van Kumtich, met leuke speelcombinaties voor grote en kleine kinderen: een evenwichtsparcours, een razendsnel draaitoestel, glijbanen, veerwipjes ...

De Kronkel

Naast het ontmoetingscentrum in Vissenaken ligt een groot grasveld met maar liefst 11 speeltoestellen. Uniek aan speelplein 'De Kronkel' is de carrouselschommel. Een avontuurlijk en uitdagend toestel waar je nooit meer af wilt.

Het Sabooike

Speelterrein 'Het Sabooike' op de Leopoldvest heeft een glijbaan en een zandbak voor de kinderen uit de buurt.

Het Kloosterhof

Sinds 2008 wordt dit terrein beheerd door de stad Tienen. Dit kleurrijke speelterrein biedt wolkfiguurtjes en draaitoestellen voor kleuters. In het avontuurlijk gedeelte kan er gespeeld worden op de zeshoekschommel, de klautertol … 

PiratenbootDe Scheve Schuit

Een superleuk speeltoestel in de vorm van een piratenboot. 

De Pastorietuin 

Hier vind je veerwipjes, gecombineerde toestellen, schommels en een heus indianendorp.

Grimdeveld

Op het Grimdeveld is er mogelijkheid tot heel wat schommel-, glij- en klimplezier.

Skatepark

SkateparkHet skatepark van Tienen is gelegen in het sportcentrum Houtemveld. Het terrein heeft een afmeting van 13 op 28 meter. Naast een funbox met een handrailbox, 2 flatwedges en een grindrail, vinden de skaters er ook een flatbank, een quarterpipe, een streetpipe en flatrail.

Melkerijplein

Twee doelen en een basketbalring geven balsporters hier de mogelijkheid om samen te sporten.

Het Bloemenplein

Het Bloemenplein heeft een voetbalveld en een basketbalring in de aanbieding.

Contact