Markten

MarktDinsdagmarkt

Iedere dinsdagvoormiddag op de Grote Markt, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt en Peperstraat. Ongeveer 120 standplaatsen.

De dinsdagmarkt vindt opnieuw plaats. Omdat het aantal kramen beperkt moet worden tot 50, zullen er in een eerste fase enkel voedingskramen en bloemen- en plantenverkopers toegelaten worden. Losse marktkramers worden op geen van de drie markten toegelaten.

Voor de dinsdagmarkt is er een alternatief marktparcours uitgestippeld via de Minderbroedersstraat, het Torsinplein, de Meendijkstraat, de ventweg ter hoogte van het appartementencomplex aan het Vrijetijdscentrum, een gedeelte van het Sint-Jorisplein (inclusief het betalen gedeelte ter hoogte van de Spar). De Grote Markt, Peperstraat en Nieuwstraat zullen niet ingenomen worden omdat er momenteel nutswerken in het kader van de heraanleg van de Grote Markt uitgevoerd worden.

Op de markt geldt eenrichtingsverkeer in wijzerzin. De nodige affiches met richtlijnen voor de marktbezoekers worden uitgehangen. Marktsteward delen plannetjes met de locatie van de kramen uit en aan de belangrijkste ingangen kunnen marktbezoekers hun handen ontsmetten. De controle op de naleving zal gebeuren door de politie, gemeenschapswachten en marktleiding.

Raadpleeg hier het handige plannetje met het alternatieve marktparcours.

Vrijdagmarkt

Iedere vrijdagvoormiddag op de Grote Markt. Ongeveer 12 standplaatsen met uitsluitend voeding en bloemen.

De vrijdagmarkt vindt opnieuw plaats op het ceremoniegedeelte op de Grote Markt.

Er werd een circulatieplan uitgestippeld en de nodige affiches met richtlijnen voor de marktbezoekers worden uitgehangen. De controle op de naleving zal gebeuren door de politie, gemeenschapswachten en marktleiding.

Zondagsmarkt

Iedere zondagvoormiddag op het Sint-Jorisplein. Ongeveer 25 professionele marktkramers met voeding en bloemen. Het aantal particulieren die tweedehandsgoederen verkopen varieert.

Professionele marktkramers kunnen met een abonnement werken. Particulieren die op de rommelmarkt willen staan met tweedehands goederen, kunnen zich iedere zondag van 07.30 tot 08.00 uur inschrijven in het Vrijetijdscentrum op het Sint-Jorisplein.

De zondagsmarkt vindt opnieuw plaats op het Sint-Jorisplein, dit enkel met voedingskramen en bloemen- en plantenverkopers. Losse marktkramers worden niet toegelaten en er is geen rommelmarkt.

Er werd een circulatieplan uitgestippeld en de nodige affiches met richtlijnen voor de marktbezoekers worden uitgehangen. De controle op de naleving zal gebeuren door de politie, gemeenschapswachten en marktleiding

Jaarmarkten

Twee keer per jaar is de dinsdagmarkt een jaarmarkt, nl. de dinsdag na de opening van de karnavalkermis en de dinsdag na de opening van de junikermis. Het aantal standplaatsen en de gebruikte straten stemmen ongeveer overeen met die van de gewone dinsdagmarkt.

Contact