Tienen in bloei op 27/04

26
maart
2024
SJG-2023_TienenInBloei_Sc-1244

Op zaterdag 27 april ’24 tovert de stad Tienen met ‘Tienen in bloei’ de Grote Markt om tot een paradijs voor elke tuin- en natuurliefhebber. Deze tweede editie wordt aangevuld met een ‘streetshow’ van de Tiense handelaars.  

Bruisende lentemarkt voor tuinliefhebbers

Op de Grote Markt vind je een ruim assortiment aan bloemen, eenjarige en vaste planten, klein tuingereedschap en hopen praktische tips. Je kan er terecht voor informatie over het ‘Vlaams Kampioenschap Tegelwippen’, voedselbossen, groendaken, extensief maaibeheer, ontharding, composteren en klimaatvriendelijke tuinen. Natuurlijk vergeten we ook de dieren niet: vogelnestkastjes, bijenhotels, imkerij … Het is er allemaal!

Heb je stekjes, plantjes of zaden op overschot? Die kan je ruilen bij de planten ruil- en weggeefstand. De standen met natuurlijke streekproducten en de foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Wie de handen uit de mouwen wil steken, kan deelnemen aan verschillende workshops. Natuurlijk kan een streepje muziek van de bands Les Croissants d’Amour en Bearfeet niet ontbreken.

Streetshow

Laat je verrassen door de lentecollecties van meer dan 20 winkels in Tienen. Ben je op zoek naar een nieuwe lenteoutfit, een prachtige bril voor op je snoet of een mooie handtas voor al je spullen? Wandel dan zeker even door de winkelstraten en spot er één van de vele modellen. Aarzel niet om hen te volgen en je slag te slaan in de deelnemende winkels!

Kinderdorp

Naar een lentemarkt gaan was nog nooit zo leuk, want ook voor de (aller)kleinste natuurliefhebbers staat er veel leuks gepland. Laat je kinderen grimeren of een tattoo zetten. Vraag de kapsters om het haar om te toveren tot een bloemenpracht. Een ritje op de originele paardenmolen, verloren lopen (maar niet echt) in het grote doolhof, eendjes vangen en een leuke prijs winnen. Het kan allemaal in het kinderdorp op de Grote Markt!

Het volledige programma is terug te vinden op www.tienen.be/tieneninbloei.